Vijf Wajongers behalen certificaat Introductie Metaaltechniek

Afgelopen dinsdag 24 juli hebben vijf Wajongers hun certificaat Introductie Metaaltechniek ontvangen. Het afgelopen half jaar hebben zij het traject ‘kennismaken met de metaalsector’ gevolgd. De lessen waren zowel theoretisch als praktisch om op die manier de werknemersvaardigheden te vergroten. Bovendien kregen de cursisten zo de kans om naast een halve dag school ook een aantal dagen actief aan het werk te zijn bij een werkgever.

De lessen vonden plaats op de Technieklocatie Tinwerf van ROC Mondriaan. De cursus zelf werd verzorgd door Menskracht 7. Menskracht 7 werkte hiervoor samen met Shared Value, een re-integratie organisatie. Shared Value is in staat om de juiste Wajongers te selecteren en te koppelen aan de juiste werkgever. Samen met Menskracht 7 hebben zij ervoor gezorgd dat nu vijf Wajongers een certificaat hebben behaald. De Wajongers zullen nu een vervolgstudie volgen, of actief blijven bij hun huidige of een nieuwe werkgever. Shared Value zal hen blijven begeleiden nadat de scholing is gestopt.

Het traject is een succes gebleken en daarom zal het opnieuw worden aangevraagd bij het UWV. De driehoek UWV/WSP – Shared Value – Menskracht 7/ROC Mondriaan lijkt hier voor de juiste basis te kunnen zorgen op weg naar duurzame oplossingen voor Wajongers. Techniek is hierbij een voorbeeld, maar het traject kan ook worden ingezet voor andere aandachtsgebieden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES