Als je een opleiding in de zorg hebt gevolgd maar niet bevoegd en bekwaam bent in verzorgende en verpleegtechnische handelingen (zoals SPW, SPH, Maatschappelijke Zorg 3/4  of anderszins), kun je bij Menskracht 7 een mbo-certificaat behalen voor ‘Verzorgende en Verpleegtechnische Handelingen (K 0018)’.

Met dit mbo-certificaat ben je straks bevoegd om een aantal veel voorkomende verzorgende en verpleegtechnische handelingen uit te voeren. Hierdoor ben je breder inzetbaar op afdelingen van zorginstellingen waar veelal ondersteunende en verzorgende taken worden gecombineerd. Je leert om op diverse wijzen medicijnen toe te dienen, medicijnen te checken, te doseren en te distribueren. Je leert de belangrijkste specifieke verpleegtechnische handelingen (vergelijkbaar met Verzorgende opleiding). Je leert eerste hulp te verlenen en hebt je de keuze uit totaal 24 handelingen die voor jouw werksetting relevant zijn.

Na het succesvol volgen van ‘Verzorgende en Verpleegtechnische Handelingen (K0018)’ krijg je het officieel erkende mbo-certificaat dat wordt opgenomen in het landelijke opleidingsregister van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen.