Verdieping palliatieve zorg (mbo-certificaat K1006)

Als je MBO Verpleegkunde, Maatschappelijke zorg of Verzorgende IG hebt gevolgd, kun je bij Menskracht 7 je certificaat behalen voor ‘Verdieping Palliatieve Zorg’.

De zorgvraag voor mensen in hun laatste levensfase vraagt om specifieke competenties. Het vraagt om extra expertise, een omslag in denken en doen, in communicatie en ook in je gedrag naar de cliënt als naar de familie.

In de scholing is er aandacht voor de markering van de palliatieve fase, zorgplanning en samenwerking. Er is verdieping van kennis en het toepassen van die kennis omtrent de meest voorkomende symptomen waaronder pijn, benauwdheid en vermoeidheid. Ook wordt je kennis verdiept ten aanzien van palliatieve sedatie en euthanasie.

Na deze scholing ben je nog beter toegerust om deze specifieke doelgroep van palliatieve cliënten te kunnen ondersteunen. Je kunt nog meer het verschil maken dan je al doet!

Na het succesvol volgen van ‘Verdieping Palliatieve Zorg (K1006)’, krijg je het officieel erkende mbo-certificaat dat wordt opgenomen in het landelijke opleidingsregister van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen.