Training persoonsgerichte dementiezorg

Menskracht 7 biedt trainingen voor persoonsgerichte dementiezorg. Deze training is bedoeld voor medewerkers van zorgorganisaties en wordt door Menskracht 7 speciaal op maat ontwikkeld.

In deze training krijgt de medewerker onder meer kennis van de ziektebeelden bij dementie en de verschillende verschijningsvormen. Ook leert hij of zij deze verschijningsvormen herkennen in de dagelijkse praktijk. De verschillende wijzen van benaderen en het leren omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag wordt ook tijdens deze training behandeld. Rolverdelingen tussen de verschillende medewerkers, samenwerken en een goede omgevingszorg staan in de training eveneens centraal.

De training zelf heeft een gemiddelde duur van 12 uur, meestal verdeeld in 4 bijeenkomsten.
De gemiddelde voorbereiding voor de deelnemer bedraagt ca. 15 uur aan en gaat via een speciale E-learning-module. Dit is voornamelijk zelfstudie van de theorie, het maken van een diagnostische toets en het beschrijven van de eigen praktijksituaties. Het persoonsgerichte benaderen wordt met action learning (o.a. met een acteur) geoefend waarbij uitgangspunt is de persoonlijk kracht en de samenwerking van de medewerkers.

De toetsing van voorbereidende (digitale) opdrachten worden per medewerker in een portfolio verzameld en tot slot vindt een eindopdracht plaats in de praktijk. Bij een voldoende beoordeling van de eindopdracht ontvangt de medewerker een certificaat ‘persoonsgerichte dementiezorg’.