Unieke samenwerking ANWB, ROC Mondriaan en Menskracht 7

Het werven van nieuwe wegenwachten wordt steeds moeilijker, daardoor is de ANWB voor het opleiden van aankomende jonge monteurs de samenwerking met ROC Mondriaan aangegaan. Jaarlijks worden nieuwe ANWB medewerkers opgeleid die vanuit een basisopleiding, met behulp van begeleiders, het vak van wegenwacht leren. Na de basisopleiding doorlopen ze een traject van 24 opleidingsonderwerpen voordat ze zich allround wegenwacht mogen noemen. 

Dit een groep van twaalf studenten waarvan er elf een niveau 3 diploma Eerste Autotechnicus hebben behaald! Zij zijn al hard op weg naar een baan als Wegenwacht. 

 In het ANWB opleidingscentrum in Utrecht wordt deze normaliter 3 jaar durende opleiding in twee jaar afgerond. Dit is mogelijk door een unieke samenwerking tussen ROC Mondriaan, Menskracht 7 en de ANWB. Vanuit Menskracht 7 is opleidingsadviseur Arie de Kreij nauw betrokken bij dit traject. Docenten van de School voor Autotechniek en Mobiliteit stomen deze mannen en vrouwen klaar om in de toekomst binnen de wegenwacht-organisatie aan het werk te kunnen.

De diplomering van deze groep was op het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag. Het hele team van Menskracht 7 feliciteert iedereen van harte met het behaalde resultaat!

Er is inmiddels een groep alweer een jaar op weg en een nieuwe groep is net gestart, want: #metelkaarwordthetbeter!

Meer informatie? Neem contact op.