Statushouders Den Haag ontvangen certificaten na intensief taaltraject

Op vrijdag 26 mei ontvingen ruim vijfentwintig statushouders hun welverdiende certificaten ter afronding van een intensief taaltraject rond 12.00u aan het Rijswijkseplein – locatie Vluchtelingenwerk – te Den Haag.

Intensieve taaltraining

Ruim tien weken geleden startten dertig statushouders een intensieve taaltraining aan de locatie van Vluchtelingenwerk aan het Rijswijkseplein. De gemeente Den Haag faciliteert vluchtelingen van Den Haag met een status sinds maart van dit jaar een volledig parallel aan het inburgeringtraject opgezette training gericht op werknemersvaardigheden. In samenwerking met Menskracht 7, gelieerd aan ROC Mondriaan, zijn de statushouders in twee groepen intensief begeleid in het zich toe-eigenen van de Nederlandse taal.

Matching

Vijf dagen per week, drie-en-een-half uur lang en gedurende tien weken. Intensiever dan een regulier inburgeringtraject én gericht op werknemersvaardigheden. Dat is wat de intensieve taaltraining zo speciaal maakt. En niet zonder succes. Ook tijdens de Week van de Arbeid – speciaal georganiseerd door de gemeente Den Haag voor iedereen die werkt zoekt – waren de statushouders van de partij. Tijdens de training is aan de statushouders de gelegenheid geboden om onder begeleiding van ervaren docenten een interessant cv op te stellen, voorzien van eigen kwaliteiten en ervaring. Dit leverde tijdens het evenement meerdere keren een matching op met potentiële werkgevers, waarmee de kans op werk voor deze kwetsbare doelgroep steeds groter en aannemelijker is geworden.

Structureel karakter

Nadat de eerste groep statushouders hun welverdiende certificaat hebben ontvangen, krijgt het vruchtbare initiatief van het intensieve taaltraject een structureel karakter. Vanaf maandag 29 mei zal het intensieve taaltraject namelijk tot en met het einde van dit jaar worden aangeboden waarmee ook deze samenwerking tussen de gemeente Den Haag en Menskracht 7 wordt vervolgd. Een samenwerking op weg naar duurzame integratie voor doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het vinden van een werkplek waar alle aanwezige vaardigheden van kandidaten optimaal kunnen worden ingezet.