Overeenkomst WijkLeerbedrijf Den Haag ondertekend

Gisteren was de ondertekening voor het van de overeenkomst voor het WijkLeerbedrijf Schilderswijk en de voortzetting van WijkLeerbedrijf Esperantoplein, voor het komende jaar. Het gaat om een niveau 1 BBL traject in de samenwerking met WSP van de gemeente Den Haag, Calibris, Threewise, Menskracht 7 en de School voor Entree van ROC Mondriaan‪Een ‎mooi voorbeeld van ons motto: Met elkaar wordt het beter‬!

Ondertekening wijkleerbedrijf Schilderswijk en Esperantoplein menskracht7

De betrokken partners en de overeenkomst

Opleiden en informele hulp leveren: een win-win situatie voor de wijk.

In het WijkLeerbedrijf Den Haag Centrum worden mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, via een werk-leertraject opgeleid in de zorg- en welzijnssector. Zij volgen een MBO niveau 1 opleiding. Deelnemers worden opgeleid in een inspirerende, op de praktijk gerichte leeromgeving. Het rendement is hoog. Er zijn zojuist twee trajecten  gestart en twee trajecten starten in september.

De overeenkomst voor het WijkLeerbedrijf

De overeenkomst voor het WijkLeerbedrijf

Tijdens hun opleiding lopen de deelnemers stage in zowel de formele als de informele zorg. Met informele zorg wordt die zorg aan kwetsbare bewoners bedoeld die noodzakelijk is om langer thuis te kunnen blijven wonen maar waar geen betaling tegenover staat. Deze zorg behoort tot het domein van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Denk hierbij bijvoorbeeld aan: het helpen bij het koken, het doen van een boodschap, het begeleiden bij een ziekenhuisbezoek, het helpen bij het huishouden, het maken van een praatje, het ondersteunen van de mantelzorger. De deelnemers van het WijkLeerbedrijf zorgen zo voor een opleving van de wijk en het bevorderen van de sociale cohesie.

Betrokken partijen

Het WijkLeerbedrijf Den Haag Centrum wordt mogelijk gemaakt door de betrokkenheid van en samenwerking tussen verschillende partners. Naast het Werkgeversservicepunt die de trajectkosten van de deelnemers betaalt, vormen Stichting Eykenburg, Humanitas dmh, Staedion, Threewise en Calibris Advies de samenwerkingspartners. Het onderwijs wordt verzorgd door Threewise in samenwerking met Menskracht 7 van het ROC Mondriaan. Werkgevers in Den Haag zoals HVP Zorg worden actief betrokken bij het WijkLeerbedrijf. Het WijkLeerbedrijf is een concept van Calibris Advies.

Meer informatie over dit traject? Neem contact op.