Oud gaan tijdens Parkpop!

Op 30 juni hebben we met een aantal zorginstellingen, opleiders en de gemeente Den Haag geëxperimenteerd met een gezamenlijke actie op Parkpop om bezoekers – van jong tot oud – voor werken in de (ouderen)zorg te interesseren en de zorg positief op de kaart te zetten!

Om voldoende medewerkers te werven, is slim samenwerken en zijn in het oog springende acties nodig. Daarom zijn zorgaanbieders, onderwijs en gemeenten gezamenlijk naar Parkpop gegaan, om daar de festivalgangers op een ludieke manier te interesseren en inspireren voor een carrière in de zorg. Bekijk de video van deze wervingsactie;

Oudtopia is een ‘ervaringscentrum’ waar  huidige en toekomstige zorgprofessionals, leerlingen, studenten en mantelzorgers uit de Haagse regio aan den lijve kunnen voelen hoe het is om oud en zorgafhankelijk te zijn. Dat gebeurt met allerlei korte indrukwekkende ervaringen. Interessant voor jong en oud. Menskracht 7 is als bedrijfsopleider van Roc Mondriaan betrokken bij het project Oudtopia via ons aanbod van maatwerk, mbo certificaten, brancheopleidingen en training en bijscholing in de zorg.

Op 12 september a.s. volgt een “oud of the box” vervolgevent met onder andere:

Bekijk de wereld van de ‘oudere’ kant. Je kunt in Oudtopia beleven hoe oudere mensen zich voelen. Dat gebeurt in allerlei korte en prikkelende ervaringen. Hoe ervaren mensen met dementie de prikkels van de buitenwereld? Hoe oriënteer je je als je slecht ziet of slechthorend bent? Hoe voelt het om een oud lijf te hebben? Dat en meer beleef je er.

Kennismaken met werken en leren in de zorg. Er is een doorlopende opleiding- en banenmarkt door ouderenzorg-aanbieders uit de regio Den Haag en Menskracht 7. Hier kun je in gesprek gaan en je laten informeren over de mogelijkheden.

Voor wie is het interessant?

Voor zij-instromers (bijvoorbeeld (recent) werklozen uit andere of aanpalende sectoren of de bijstand), herintreders (met en zonder zorgachtergrond), senioren met achtergrond in zorg die part time of flexibel inzetbaar willen zijn voor zorg en /of begeleidingstaken), mantelzorgers die interesse hebben voor een baan in de zorg.

Klik hier voor de vooraankondiging, meer gerichte informatie en de uitnodiging voor Oudtopia volgen z.s.m. via deze website en social media van de diverse partners.