Skip to content

Taaltraining pedagogisch medewerker

Deze opleiding wordt gegeven op:

Data worden in overleg met u vastgelegd!
Individuele cursisten bellen 088-666 1098 voor cursusdata.


Open inschrijving

Open inschrijving

Bezig met versturen

Voor wie is de opleiding bestemd?

Pedagogisch medewerkers die werkzaam zijn of willen gaan werken in de reguliere kinderopvang moeten uiterlijk per 1 januari 2023 voldoen aan taalniveau 3F voor mondelinge taalvaardigheid (spreken, luisteren en gesprekken voeren). Het voldoen aan dit taalniveau voor pedagogisch medewerkers is door het Rijk verplicht gesteld volgens de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK). Menskracht 7 biedt deze verplichte cursus en toetsing aan in samenwerking met Mister Dutch.

Hoe werkt het?

De cursus bestaat uit de onderdelen lezen, luisteren, spreken en gesprekken voeren en wordt aangeboden in blokken van 10 weken, met 3 uur les per week. Hoeveel blokken een medewerker moet volgen hangt af van het taalniveau en van hoeveel te volgen onderdelen. Daarnaast vraagt de cursus ongeveer 3 uur huiswerk per week.

Locatie

De cursus vindt plaats bij Menskracht 7 aan de Helenastraat 15 te Den Haag, maar kan indien gewenst ook in-company worden verzorgd en helemaal op maat worden aangeboden. De toetsing, de zogenaamde beroepsgerichte toets wordt uitgevoerd door Mister Dutch.

Duur van de opleiding

De opleiding wordt in principe aangeboden in blokken van 3 uur verdeeld over 10 weken, daarnaast circa 6 uur huiswerk per week. Maar ook andere duur en lestijden zijn bespreekbaar!

Uw investering

Menskracht 7 rekent bij een groep van 15 deelnemers € 330,00 per deelnemer als de opleiding in-company geschiedt. Indien de opleiding op een locatie van ROC Mondriaan/Menskracht 7  plaatsvindt, bedragen de kosten € 385,00 per deelnemer. Hierbij zijn alle benodigde leermiddelen en catering inbegrepen.

In de open inschrijving variant zijn de kosten € 525,00 p.p. We starten met 5 deelnemers.

Toetsen en diploma

De beroepsgerichte toets bestaat uit een dagdeel van 4 uur waarin de onderdelen lezen, luisteren en schrijven zijn opgenomen. Mister Dutch voert deze toetsing uit.

De deelnemer ontvangt een certificaat bij een positief resultaat op alle onderdelen. Ook ontvangt men bij het certificaat een rapportage van alle toetsen.

Informatie

Voor inschrijven voor deze taaltoets pedagogisch medewerker en/of nadere informatie over in-company- en maatwerktrajecten neemt u contact op met opleidingsadviseur Simone Kokshoorn via s.kokshoorn@menskracht7.nl of via 088-666 1098.