Met hulp Menskracht 7 naar een baan

Met hulp Menskracht 7 naar een baan

10-4-2015 door: Dion Kerkhoven

De gemeente Den Haag heeft in Menskracht 7 een partner gevonden om meer mensen aan een baan te helpen. Menskracht 7 heeft hiervoor samen met werkgevers en het WSP (Werkgeversservicepunt) een opleiding ontwikkeld die leidt tot het branche- en landelijk erkend diploma Thuishulp A.

Het traject bestaat uit theorielessen en opdrachten in de praktijk. Na het behalen van het diploma kunnen deze mensen aan de slag binnen de thuiszorg en voldoen ze aan de eisen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Op dinsdag 7 april werden de eerste branchediploma’s uitgereikt en voor dit feestelijke moment was ook wethouder Baldewsingh van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uitgenodigd die graag iedere geslaagde nog even persoonlijk toesprak. Voor de gediplomeerden was dit een heel bijzondere gebeurtenis en voor sommigen was het de allereerste keer dat ze een diploma kregen.

“Dit getuigt van grote kracht”

De wethouder was een beetje grieperig maar wilde zich daar niet door laten tegenhouden: “Met het aanvalsplan jeugdwerkloosheid investeren we in de stad. ROC Mondriaan en Menskracht 7 zijn hierbij voor ons heel belangrijke partijen, maar we kunnen natuurlijk ook niet zonder de inzet van de mensen zelf, die niet op willen geven en voor een baan blijven gaan. Dat jullie dit gedaan hebben getuigt van grote kracht.”

Weer vier groepen

Namens Menskracht 7 wenste manager Chris van Berkum de dertien geslaagden, waarvan er inmiddels zeven al een baan gevonden hebben, alle succes toe. Uiteraard werden ook de docenten die de kandidaten in korte tijd klaar wisten te stomen voor de arbeidsmarkt uitvoerig bedankt. Er zijn inmiddels met Menskracht 7 afspraken gemaakt om tot aan de zomer weer vier groepen op te leiden.