Gros van ouders heeft geen benul van EHBO bij kinderen

In het AD op 17 maart 2014:

“Je kunt als kind beter geen knikker inslikken of van de trap afvallen. Dikke kans dat je moeder geen flauw idee heeft van wat ze moet doen. Uit onderzoek blijkt dat het gros van de ouders nooit een EHBO-cursus heeft gevolgd. Laat staan één speciaal voor kinderen, zo meldt het AD.

Bijna 90 procent van de ouders volgde nooit een EHBO-cursus bij kinderen en 78 procent zelfs nooit een gewone cursus – of hooguit lang geleden. Met als gevolg dat ouders vaak geen idee hebben van wat ze moeten doen als hun kind een ongeluk krijgt. Jaarlijks belanden er 140.000 kinderen na een ongeval in of rond het huis op de eerste hulp. ‘En elke 2 weken overlijdt één kind,’ voegt ic-kinderarts Fieke Slee aan dit cijfer toe.”

Om meer ouders te scholen op het gebied van EHBO aan kinderen hebben wij bij Menskracht 7 een cursus van 1 avond  speciaal voor iedereen die regelmatig met kinderen te maken heeft. Voor 35 euro bent u op de hoogte van de belangrijkste aandachtspunten wanneer een kind een ongeluk krijgt. Na uw inschrijving krijgt u zo snel mogelijk te horen wanneer de avond plaats zal vinden. Neem voor meer informatie of inschrijven contact op.