Menskracht in een Mensontwikkelbedrijf

Schroeder is al meer dan 90 jaar een Haags fenomeen, bekend van de kringloopwinkels en als mensontwikkelbedrijf. De kringloopwinkels van Schroeder van der Kolk zijn een veelbelovend samenwerkingsverband aangegaan met de School voor Retail en Logistiek Delft. De directie van de winkelketen is dankzij het netwerk van Menskracht 7 met de school in contact gekomen.

Sinds 31 oktober 2018 lopen 23 leerlingen van de Internationale Schakelklas van het Mondriaan College een dag per week stage bij Schroeder van der Kolk. De jongeren zijn op verschillende afdelingen geplaatst: houtbewerking, productie en in de kringloopwinkels. Ze kunnen hun Nederlands verbeteren en ervaring opdoen in een werksetting. Dit is de 2e groep die bij Schroeder geplaatst is voor een taalstage. Van april tot juni ’18 hebben ook 30 scholieren stagegelopen bij Schroeder.

Nu komt daar dus een nieuwe samenwerking uit voort: Een BBL-traject voor medewerkers van Schroeder.

Negen personeelsleden van de kringloopwinkels zijn inmiddels al begonnen met een bbl-opleiding die goed past bij hun ambities. Dinsdag 19 februari jl. was de officiële ondertekening in de winkel aan de Loosduinsekade. ROC Mondriaan schooldirecteur Cora Plezier zette samen met operationeel manager Adnan el Kaka van Schroeder hun handtekening onder de overeenkomst. “We wilden heel graag in februari al beginnen en niet wachten op de start van het volgende schooljaar, dus na slechts zes weken voorbereiding zijn we gestart. Dat was een drukke tijd, maar de basis is goed dus we kunnen aan de slag.”

De medewerkers gaan één dag per week naar school en de rest van de week staan ze op de werkvloer. Bij Schroeder kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt terecht om werkervaring op te doen en te werken aan de ontwikkeling en versterking van de individuele persoonlijke kwaliteiten. Schroeder neemt een belangrijk stap verder om deze groep aan een echte beroepskwalificatie te helpen en bekrachtigd hiermee haar missie een Mensontwikkelbedrijf te zijn.

Schooldirecteur Cora Plezier van de School voor Retail van ROC Mondriaan is blij met de stap. De School voor Retail leidt jaarlijks honderden jongvolwassenen op in het winkelwezen, de medewerkers van Schroeder passen daar prima bij. Er is nu een speciaal traject op maat gemaakt dat past bij de behoefte van de medewerker én het bedrijf. Menskracht7 – de ervaren commerciële poot van ROC Mondriaan gaat het traject uitvoeren.

Adnan El Kaka, Cora Plezier en Sander Peters

Wilt u meer weten over een soortgelijke samenwerking? Wilt u ook graag een startkwalificatie voor uw medewerkers? Neem contact met ons op.