Haga Ziekenhuis; cursus Medische Terminologie

Cobi van der Zwan, accountmanager van het Haga Ziekenhuis en unithoofd Petra van Veen stelden aan opleidingsadviseur John Wesselman van Menskracht 7 de vraag, om op basis van behoefte, een prikkelende training aan te bieden voor een brede groep medewerkers binnen het ziekenhuis, die niet medisch zijn geschoold maar wel met medische vragen en zaken aan de balie of administratief en logistiek, mondeling of schriftelijk, te maken hebben. John organiseerde de cursus op maat en zette trainer Erik Dries in om de cursus te verzorgen op basis van ontwikkeld materiaal.

De training richt zich op de aanwezige specialismen in het ziekenhuis en op veel voorkomende ziektebeelden binnen dat specialisme. Nadat Menskracht 7 deze cursus al jaren in het Haags Medisch Centrum aanbiedt, is nu ook het Haga Ziekenhuis een belangrijke afnemer van dit unieke product geworden.

Elsie van Spronsen, een van de medewerkers van het Haga Ziekenhuis en deelnemer aan de cursus schreef een het volgende:

“Sinds 23 september 2019 volgen mijn collega en ik de cursus Medische Terminologie van docent Erik Dries. We begonnen wat huiverig aan de cursus…collega’s van de MDL die de cursus jaren geleden hebben gevolgd waarschuwden ons…het is leren, stampen en soms taaie stof uit een dik boek…. Vanaf het allereerste moment pakte Erik de aandacht door zijn natuurlijke manier van vertellen, zijn kennis, zijn interesse en zijn uitleg van de materie.

Met een dosis humor en vooral eigen ervaringen uit het vak krijgt Erik het steeds voor elkaar boeiende lessen te geven van bijna 4 uur. Het lesmateriaal is heel toegankelijk met illustraties en begrijpelijke tekst en waar nodig legt Erik uit of voegt toe.

Aan het begin van elke les herhaalt Erik even de stof van de vorige keer, vaak door middel van een voorbeeld uit de praktijk of hij maakt cases visueel met plaatjes. Daarna volgt de test. Vooral de interactie tussen studenten en Erik is heel goed en leuk. Soms ‘hangen’ we letterlijk aan zijn lippen. Natuurlijk is het best veel stof om elke keer te leren en elke 2 weken examen te doen, maar met een docent als Erik ook zeker geen straf! En als je vragen hebt in de twee weken tussen de lessen mag je hem altijd mailen en krijg je meteen antwoord.

Kortom… een pittige cursus om naast je gewone werk te volgen maar zeker de moeite waard.”

Anderen zeiden nog over de cursus medische terminologie:

“Op een speelse wijze en met leuke werkvormen weet de trainer Erik Dries, hier een aantrekkelijke reeks lessen en toetsen aan te bieden. Wat ogenschijnlijk lijkt als saaie theorie, weet hij met spel en ja, zelfs zang toch beeldend en op humorvolle manier over te brengen.”

Met de cursus Medische Terminologie levert Menskracht 7 ook aan deze belangrijke doelgroep de benodigde kennis en vaardigheid om zich te ontwikkelen in hun vakgebied.