Niets missen?

Geef uw emailadres op en ontvang nieuwe cases in uw mailbox!

Haga Ziekenhuis; cursus Medische Terminologie

De training Medische terminologie richt zich op de aanwezige specialismen in het ziekenhuis en op veel voorkomende ziektebeelden binnen dat specialisme. Naast dat Menskracht 7 deze cursus al jaren in het Haags Medisch Centrum aanbiedt, is nu ook het Haga Ziekenhuis een belangrijke afnemer van dit unieke product geworden.

Menskracht in een Mensontwikkelbedrijf

Schroeder is al meer dan 90 jaar een Haags fenomeen, bekend van de kringloopwinkels en als mensontwikkelbedrijf. De kringloopwinkels van Schroeder van der Kolk zijn een veelbelovend samenwerkingsverband aangegaan met de School voor Retail en Logistiek Delft. De directie van de winkelketen is dankzij het netwerk van Menskracht 7 met de school in contact gekomen. Sinds…

Persoonsgerichte Dementiezorg bij HOZO

Bij HOZO staan vrijheid, veiligheid en vrolijkheid hoog in het vaandel. Het streven is dat de de bewoners zo zelfstandig mogelijk en op een zo aangenaam mogelijke manier invulling kunnen geven aan hun leven. Menskracht 7 ging op werkbezoek bij Marije Klein en Brenda Janssen en sprak met hen over de Menskracht 7 training Persoonsgerichte Dementiezorg.

‘ROC Mondriaan meets McDonald’s’

Sinds dinsdag 25 september 2018 zijn maar liefst 31 studenten Entree van ROC Mondriaan werkervaring aan het opdoen op de werkvloer van McDonald’s in het kader van de pilot Beroepsoriëntatie fastservice. Alle betrokkenen hebben de intentie uitgesproken om de pilot te vervolgen en de samenwerking verder uit te breiden. Een maatwerkwerktraject Entree bbl is onderwerp van gesprek en ook verdere intensivering van de samenwerking op regionaal niveau behoort tot de ambities.

SWZ: De zorgmedewerker van de toekomst. De spin in het web.

Andre Zaal, Manager P&O bij de Stichting Wassenaarse Zorg, maakt als 24-jarige kennis met de zorgbranche bij een instelling die gebouwd was op de grondvesten van de oude stichting Dennendal in Noordwijkerhout. Bij die stichting, de Hafakker, ging hij aan de slag als medewerker groepsondersteuning. ‘Van origine ben ik eigenlijk drukker, steekt Andre van wal.…

Jolande Sap: De werknemer zelf aan het roer!

Een gouden horloge voor een 40 jarig jubileum bij een werkgever bestaat al lang niet meer. Sterker nog; een werkend leven in een en dezelfde baan behoort nagenoeg tot het verleden. Nieuwe technologie, globalisering en demografische ontwikkelingen maken het noodzakelijk dat we op een andere manier naar werk en employability moeten gaan kijken. Jezelf blijven…

Een vakdiploma halen in praktische stappen

Geen lange opleiding, maar via een aantal pragmatische vak modules van steeds een paar dagen. Per vak module ontvangt de medewerker een erkend bedrijfstakcertificaat.

Pieter van Foreest, een versneld traject met aangepast lesplan

Dankzij de maatwerk mogelijkheden van Menskracht 7 en de scholen van ROC Mondriaan kunnen de medewerkers van Pieter van Foreest nu een mbo-opleiding Verzorgende IG volgen in 2,5 jaar in plaats van de reguliere 3 jaar.

The ‘missing link’ tussen mens en onderwijs en arbeidsmarkt?

Menskracht Magazine sprak met Marcel Van den Broek. Onderwijsdirecteur van de Bijzondere Voorzieningen van ROC Mondriaan. Bijzondere Voorzieningen is een groep van scholen en projecten binnen het ROC die met name actief is binnen het sociale domein. Deze scholen en projecten werken vanuit het beginsel dat er voor iedereen onderwijs moet bestaan om zijn kansen in de samenleving te vergroten.

Werkeloosheid van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kan substantieel terug

‘De werkeloosheid in Den Haag daalt maar wat mij betreft nog niet snel genoeg. De instroom blijft hoog in Den Haag. Landelijk was de werkeloosheid volgens cijfers van het CBS in het 3e kwartaal van 2016 nog 5,6% maar in Den Haag nog altijd 8,6%. Veel mensen zijn dus nog op zoek naar werk.

We kunnen de verbinding leggen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

Maxime Vollers is opgegroeid in Reeuwijk. Na zijn middelbare school trok hij naar Amsterdam waar hij zijn Hbo studie communicatie afrondde met als specialisatie creatieve conceptualisatie. Die opleiding leidde hem op tot intermediair tussen opdrachtgever en reclamebureau. Een accountfunctie. Hier leerde hij om de klantvraag op te halen en die vervolgens te vertalen naar het creatieve proces. Een vaardigheid die hem vandaag de dag uitstekend van pas komt.