Afstandsleren met Menskracht 7

Binnen de taak die Menskracht 7 heeft, is er veel ervaring in het bieden van afstandsonderwijs. Hiervoor gebruiken wij ons online leernetwerk dat we in Moodle ontwikkeld hebben. Moodle is een open-source leernetwerk, waarin docenten en trainers op zeer toegankelijke wijze hun onderwijs online kunnen aanbieden voor hun leerlingen, studenten of deelnemers.
Daarnaast maken we voor online instructie en bijeenkomsten o.a. gebruik van licensed Zoom meeting binnen ons digitale leernetwerk. Via Zoom is de docent of trainer in staat om met de groep samen te werken, instructie te geven, vragen te beantwoorden en in groepjes online te laten werken in zogenaamde break-out rooms. Zoom is volledig compatible met Moodle en kan dus ook vanuit het leernetwerk worden aangeboden.

Met de kennis en ervaring die we als Menskracht 7 hebben met het aanbieden van afstandsleren, zijn we in staat om ook uw school of opleidingsinstituut te helpen in deze tijd waarin onderwijs op afstand een must geworden is. We kunnen ons digitale leernetwerk (Moodle) en Zoom omgeving beschikbaar maken, ondersteunen met het aanbieden van online content en helpen met online didactiek.

De volgende voordelen kunnen we bieden:
• Uw bedrijf, school of instelling kan aansluiten op een bestaand operationeel leernetwerk, waarvan nu al ruim 1500 studenten en deelnemers gebruik maken. Naar behoefte kan de virtual classroom applicatie Zoom worden geïntegreerd in het leernetwerk. Het aantal gebruikers kan door Menskracht 7 eenvoudig worden opgeschaald.
• De kennis en ervaring van Menskracht 7 stelt u in staat om met het online leernetwerk het gewenste pedagogisch-didactische effect te bereiken.
• Zowel docenten of trainers als studenten, leerlingen of deelnemers zijn gemakkelijk in groepen te plaatsen. In principe zijn e-mailadres, voor- en achternaam in combinatie met de naam van de scholing en groep (of klas) voldoende en met akkoord op gegevensverwerking overeen te komen.
• De leeromgeving is snel beschikbaar en kan naar behoefte worden ingericht. Binnen het leernetwerk bestaat de mogelijkheid om het onderwijs aan te bieden dat de (onderwijs-) teams met elkaar hebben afgestemd.
• Leren staat centraal! Daarom is het ontwerpen van onderwijs of begeleiding essentieel in de totstandkoming ervan. Docenten, trainers en begeleiders moeten met elkaar nadenken over het onderwijs dat zij de komende periode willen geven.
• Docenten zijn eenvoudig zelf op weg te helpen in het creëren van (interactieve) leercontent en kunnen daarbij gebruik maken van de aanwezige expertise van Menskracht 7. Ook kunnen wij docenten, trainers en begeleiders op afstand instrueren en ondersteunen.
• Studenten hoeven alleen maar in te loggen op het digitale leernetwerk en de leeractiviteiten staan gelijk tot hun beschikking.
Ook gebruik maken van onze dienstverlening of op zoek naar extra ondersteuning? Stuur een bericht. Wij zullen snel contact opnemen om de vraag te concretiseren, zodat we tot actie over kunnen gaan en studenten, leerlingen of cursisten hun opleiding op afstand kunnen voortzetten.