Basiscursus verpleegtechnisch handelen

Deze opleiding wordt gegeven op:

We starten medio november 2018 met deze cursus. Schrijf je nu in…..vol=vol


Open inschrijving

Open inschrijving

Bezig met versturen

VOOR WIE BESTEMD?

De cursus is bestemd voor werknemers werkzaam in een zorginstelling die niet in het bezit zijn van een Verzorgende (IG) diploma en wel een minimaal niveau 3 MBO opleiding hebben zoals SPW of MMZ (MZ), SPH of anderszins (opnieuw) bekwaam willen worden in verpleegtechnisch handelen.

Inhoud

Het aanleren via de SKILL methode van verpleegtechnische vaardigheden zoals beschreven in het kwalificatiedossier Verzorgende (IG Crebo 95530). Daarnaast worden er ondersteunende vakken gegeven zoals anatomie/pathologie en medisch rekenen.

  • Vaardigheden algemeen
    Medicatie klaarzetten voor gebruik, medicijnen toedienen, verzorgen rode en gele wonden. Zwachteltechnieken, verzamelen van monsters, eerste hulp verlenen bij verwondingen, vergiftigingen, verstikking, verslikken, ademstilstand, circulatiestilstand. Verzorgen suprapubisch katheter, blaaskatheter en maagsonde observeren en controleren, blaasspoeling, lichaamstemperatuur regelen door warmte en koude behandeling, subcutaan injecteren, intramusculair injecteren.
  • Branche specifieke handelingen waar onder voorbehouden handelingen
    Maagsonde inbrengen, katheteriseren van de blaas bij mannen, katheteriseren van de blaas bij vrouwen, PEG sondevoeding toedienen, verzorgen van zwarte wonden, zuurstof toedienen, toedienen van sondevoeding en voedingspomp bedienen, verzorgen van een stoma, tracheacanule en tracheastoma verzorgen, maag –en darmspoeling, vagina en stoma irrigeren, mond –en keelholte uitzuigen.

AFRONDING

De cursus wordt afgesloten door een aantal vaardigheidstoetsen en een toets anatomie/pathologie, wet- en regelgeving en medisch rekenen. In de praktijk wordt het afgesloten met het vullen van een ‘bewijs map uitvoering verpleegtechnische vaardigheden’. Hiervoor is een werkplek in een zorginstelling nodig waarbij voldoende handelingen kunnen worden uitgevoerd.

TOELATINGSEISEN

In het bezit van: Verzorgende thuiszorg C/D, VAG. bejaardenverzorgende, MDGO VZ- lang, ziekenverzorgende, kraamverzorgende, propedeuse HBOV, SPV of MMZ opleiding. Werkervaring en een werkplek in de zorg waar de handelingen kunnen worden getoetst door een beoordelaar van de instelling is vereist. Een samenwerkingsovereenkomst met de zorginstelling wordt hiervoor ondertekend.

Bedzorg

Een geïntegreerde theorietoets (anatomie, medisch rekenen en wet- en regelgeving) moet voldoende zijn behaald en de handelingen worden in de praktijk getoetst met behulp van een bewijs map. De deelnemers ontvangen na afloop van de cursus en bij voldoende toetsing een certificaat van verpleegtechnische vaardigheden op basis van de inhoud van werkproces 1.3. van de opleiding Verzorgende.

UW INVESTERING

De kosten voor deze cursus zijn € 1.250,-, inclusief digitaal-,vaardigheids-, reader-, en lesmateriaal. Ook is het verplichte boek 'Verpleegtechnische vaardigheden' á €75,00 hierbij inbegrepen. Deze cursus is uitermate geschikt om op maat te worden gemaakt voor een instelling, waarbij de eigen kernwaarden, richtlijnen en protocollen het uitgangspunt vormen.

MEER INFORMATIE

Neemt u voor maatwerk of meer informatie contact op met opleidingsadviseur John Wesselman (06 11398472).